• Nieuw schilderij: you are loved

  29 januari 2020

  Een nieuw schilderij is af en beschikbaar voor verkoop.
  You are loved
  Olieverf op doek
  80 x 120 cm
  Dit en andere kunstwerken zijn te vinden op www.biancavanbaast.nl  Ps: schrijf vast in je agenda. Mijn volgende solo expositie is:

  13 maart t/m 26 april 2020
  Ba Cologne: Ort der Obstallation
  Opening vrijdag 13 maart 21.00 uur
  Di, Do en zo 14.00 - 18.00 uur
  Neptunplatz 7 en Rothehausstr. 21, Keulen, Duitsland
  0049-221-2714916
  www.ba-cologne.de

  Lees meer >> | 94 keer bekeken

 • Work in progress

  30 december 2019

  Naar video

  Lees meer >> | 99 keer bekeken

 • Laatste nieuwsbrief van 2019

  23 december 2019

  Bij deze de laatste nieuwsbrief van het jaar.
  Met een nieuwe expositie en diverse ontwikkelingen.
  Ps: wat wordt jouw #eenglimpvanjezielchallenge?

  ----------------------------------------------------------------------------------

  2019 is alweer bijna voorbij. En ik heb dit jaar maar weinig van me laten horen. Mede omdat er achter de schermen veel gebeurde waarover ik verder weinig kon melden.
  Hoewel ik nog altijd schilder - er staat weer een grote solo expositie in het nieuwe jaar gepland - ligt mijn focus steeds meer op hetgeen ik wil UITDRAGEN met mijn schilderijen en teksten. Namelijk, je kunt je leven vormen door je eigen-wijsheid te volgen.

  Door beeld en tekst steeds meer te combineren, en een voorbeeld te geven met mijn eigen leven, ontstaan er daardoor nieuwe mogelijkheden en samenwerkingen. Dat blijkt wel uit de interviews voor (lokale) bladen en tv die ik de afgelopen weken heb mogen geven en het verzoek om als gastdocent op te treden op een middelbare school.

  Tijdens één van de interviews vroeg men mij wat me het meest is bijgebleven aan het project Een glimp van je ziel. Om uw geheugen op te frissen: Tien jaar lang reisde het schilderij Een glimp van je ziel door Nederland en vroeg het iedereen die het onderdak verleende: ‘Wat bezielt je?’

  Ik heb heel wat mooie reacties mogen ontvangen, maar het meest dankbaar ben ik voor de mensen die na aanleiding van het schilderij gesprekken zijn aangegaan met vrienden, familie en hun gezin over bezieling. Want wie deelt wat zijn of haar leven mooier maakt, laat dit groeien.

  Vandaar mijn uitdaging aan u, om tijdens deze  feestdagen, een tijd van bezinning, eens stil te staan bij wat u (en de ander) bezielt: Wat geeft u het gevoel te LEVEN, in plaats van te overleven of geleefd te worden? Welke gedachten en visies horen daarbij? Deel ze met anderen. Offline, of online met #eenglimpvanjezielchallenge, en laat het groeien.

  Mooie dagen toegewenst en graag tot ziens in het nieuwe jaar.
   

  Lieve groet,
  Bianca van Baast
  www.biancavanbaast.nl
  www.eenglimpvanjeziel.nl

  Lees meer >> | 108 keer bekeken

 • Een nieuwe solo expositie in Duitsland is bevestigd.

  2 september 2019

  Er komt een nieuwe expositie in Keulen aan van 13 maart t/m 26 april 2020. Schrijf vast in je agenda! Binnenkort meer info op http://www.biancavanbaast.nl/exhibitions.html

  Lees meer >> | 124 keer bekeken

 • Vision Quest opnieuw op de markt

  14 juli 2019

  Het schilderij 'Vision Quest' uit 2017 was even niet beschikbaar vanwege een 'make over'. Maar vanaf vandaag is het weer verkrijgbaar.

  Lees meer >> | 125 keer bekeken

 • Nu ook beschikbaar als print

  18 juni 2019

  Voor de liefhebbers zijn onderstaande schilderijen zijn nu ook beschikbaar als print (poster en/of canvas) via Saatchi art: https://www.saatchiart.com/account/artworks/11259

  Lees meer >> | 130 keer bekeken

 • Van schilderen naar schrijven

  2 april 2019

  Vreemd, hoe het leven kan lopen. Als meisje van 6 à 7 jaar wist ik zeker dat ik later kunstenaar ging worden. In 2011, toen ik zo’n 8 jaar als kunstenaar werkzaam was, kreeg ik een burn out. De drang, die ik altijd had gevoeld om te tekenen en schilderen, werd minder. Ik vroeg me af of dit het einde van mijn schilderscarrière inluidde. Was het misschien de bedoeling dat ik iets anders ging doen?

  Het antwoord op die vraag kwam ruim een maand later; ’s ochtends had ik notities gemaakt in een soort dagboek en opgemerkt hoe heerlijk ik schrijven vond. Ook viel het me op dat er de laatste tijd zoveel schrijvers in mijn leven waren verschenen. ’s Middags, bracht het toeval me op een heel speciale manier in contact met een boek dat ging over schrijven. Waarna een mailing me liet weten dat deze ontmoeting helemaal geen toeval was! (link)
  Hoe dan ook, het werd me duidelijk dat ik moest gaan schrijven. Maar waarover… ? Ik had geen idee! 

  Ik begon te schrijven over kunst, over reizen, over gebeurtenissen in mijn leven en de inzichten die het me bracht. Opvallend genoeg kwam ik steeds hetzelfde onderwerp tegen; volg je bezieling. Wat laat je stromen, wat geeft jou het gevoel dat je leeft in plaats van overleeft of wordt geleefd?

  Als mensen me vragen wat ik tegenwoordig doe, voel ik me schuldig en lui, omdat ik in de afgelopen jaren zo weinig kunst heb geproduceerd en geëxposeerd, ondanks dat ik daar altijd goede redenen voor heb gehad. (link)
  Vanochtend realiseerde ik me dat ik al jaren geen schetsblok meer bij me draag. Ideeën voor potentiële schilderijen vallen me nog maar zelden spontaan in. Teksten daarentegen des te meer. Schriftjes, kladblaadjes en Word-bladen op mijn pc staan vol. Mijn mobiel met zijn opnamerecorder en notitieblok draait  overuren. Waar eerst mijn huis vol lag met schetsen, zie je nu aantekeningen liggen voor blogs,- en boekideeën. 

  Ik stop niet met schilderen, want wat ik wil delen kan zowel via tekst als via beeld, maar… net zoals ik anderen aanmoedig om hun bezieling te volgen, moet ik ook gaan waar de (levens)stroom me naartoe leidt...

  www.eenglimpvanjeziel.nl

  Lees meer >> | 137 keer bekeken

 • Alles is goed

  21 maart 2019

  Al jaren houd ik me bezig met het ego en de ziel, en weet je wat me opvalt?! Ze zijn één en hetzelfde ding! Net zoals bij yin en yang, is de ziel de lichte kant en het ego de donkere kant. Ze hebben elkaar nodig om te kunnen scheppen. Momenteel is er veel onrust in de wereld. Het ego krijgt (te) veel aandacht. Dat lijkt misschien een slecht teken, maar is eigenlijk heel goed. Het betekent dat we het bekende, een oude vertrouwde manier van denken en doen, aan het loslaten zijn, terwijl we nog niet voldoende durven te vertrouwen op de ziel. Logisch dat dit veel angst en boosheid met zich meebrengt. Hier moeten we doorheen. Heb vertrouwen. Alles is goed. 

  www.biancavanbaast.nl
  www.eenglimpvanjeziel.nl

  Lees meer >> | 135 keer bekeken

 • Give me a hug!

  1 maart 2019

  Binnenkort neem ik deel aan de expositie 'Give me a hug 2': 52 kunstenaars, ontwerpers, tattoo artists en fashiondesigners bewerken 52 grote knuffels. 
  Benieuwd naar het resultaat, en mijn bijdrage?

  Give me a hug
  Opening 22 maart van 20.00 - 23.00 uur
  Verder te bezoeken op 23 en 24 maart van 12.00 -17.00 uur
  NS16
  NS Plein 16, Tilburg

  Lees meer >> | 138 keer bekeken

 • In-spiratie is hard werken

  21 januari 2019

  Ik zit met mijn ogen dicht en mijn benen schuin opgetrokken in een stoel die ik zojuist voor het keukenraam heb gezet. 
  ‘Wat doe je?’ vraagt hij opkijkend van zijn laptop met een lichte irritatie omdat ik zo onproductief ben op een maandagochtend.

  ‘Ik ben bezig’ antwoord ik. ‘Ik mediteer, doe de innerlijke glimlach, voel hoe mijn spieren ontkrampen en mijn ademhaling dieper in mijn lichaam zakt. Ik voel mijn bloed en energie stromen en de warme zon op mijn huid schijnen. Ik zie vormen dansen achter mijn oogleden, hoor de geluiden van auto’s die voorbij rijden, vogels die zingen en jou ploeteren op je notebook. Ik voel woorden en beelden die onderweg zijn naar mij. Zij hopen dat ik ze vastleg in teksten en schilderijen. Maar voordat zij mij kunnen bereiken, moet ik me eerst openstellen; niet gaan trekken of moeite doen, maar ontspannen en vertrouwen. En dat is hard werken.’ Ik draai mijn gezicht terug naar de zon en haal nog eens diep adem...

  Meer van dit soort zelfgeschreven teksten vind je op www.eenglimpvanjeziel.nl

  Lees meer >> | 142 keer bekeken

 • Meer blogs >>