In 2007 zond ik mijn schilderij ‘Een glimp van je ziel’ Nederland in. Tien jaar lang reisde het doek rond. Aan ieder die het schilderij onderdak gaf vroeg ik ‘Wat bezielt je?’.

Die vraag stelde ik ook aan mezelf en de antwoorden die ik kreeg zorgde voor een grote verandering in mijn werk. Het maakte me ervan bewust hoeveel de mens een ‘human doing’ is geworden in plaats van een ‘human being’. Te vaak reageren we op situaties zonder eerst bewust stil te staan of dit werkelijk is wat we willen of zelfs goed voor ons is.

Door constante afleiding, zoals tv en internet, is de mens de verbinding met zichzelf kwijtgeraakt. We hebben geen idee meer wie we werkelijk zijn en hoeveel creatiekracht we bezitten waarmee we zelf onze ideale wereld kunnen vormgeven. Wie wat dat betreft in mijn werk overeenkomsten ziet met spiritualiteit, energetisch werk, kwantumfysica en neurowetenschappen, heeft gelijk.

De mensfiguren die ik heden ten dage schilder zijn niet langer naakt, kaal en anoniem, zoals voorheen. De (voornamelijk) vrouwen ogen menselijker, zachter en authentieker. En… alleen.
Maar schijn bedriegt. In werkelijkheid zijn ze verbonden met hun binnen-, én buitenwereld. En daardoor met hun volledige potentie. Sommigen mediteren, dromen zwevend door sterrenhemels en weer anderen staan op het punt om hun eerste stap te zetten richting een nieuwe toekomst.

Officiële website: www.biancavanbaast.com